Vei avea nevoie de un vaccin împotriva coronavirusului pentru a zbura?

Deoarece vaccinul COVID-19 nu este încă disponibil pe scară largă, companiile aeriene nu au nevoie de dovada vaccinării pentru a zbura. Cu toate acestea, există indicații din partea unor companii aeriene și țări că imunizarea va necesară pentru viitor.

Va fi necesar doar pentru călătorii internaționale, interne sau ambele? Asta doar timpul ne va spune, dar declarațiile actuale indică faptul că vaccinul va trebui mai întâi să călătorească în străinătate. Întrucât primii beneficiari au început să primească dozele la sfârșitul anului 2020 și vor putea trece câteva luni înainte să vedem că vaccinul va fi o obligație pentru a zbura.

În timp ce vaccinul COVID-19 nu este încă necesar pentru a zbura, unele țări cu risc ridicat necesită imunizări specifice pentru a intra în țară. De exemplu, este tipic pentru multe țări din America Latină, Asia și Africa să solicite vaccinul împotriva febrei galbene. Studenții internaționali și cei care călătoresc dintr-un anumit motiv ar putea, de asemenea, să aibă nevoie de vaccinuri de rutină. Tetanosul, împotriva febrei tifoide și hepatitei A pot fi, de asemenea, vaccinuri necesare pentru anumite destinații.

Companiile aeriene pot solicita un vaccin COVID ?

Până în prezent, Qantas este prima companie aeriană care afirmă ferm că dovada vaccinării este necesară pentru zborurile internaționale. CEO-ul Qantas, Alan Joyce, a numit vaccinul o „necesitate” odată ce acestea devin disponibile pe scară largă în timpul unui interviu CNN din noiembrie 2020. Declarațiile altor companii aeriene, inclusiv Korean Air și Delta Air Lines , indică faptul că un vaccin va fi în cele din urmă o condiție în prealabil.

Între timp, guvernele și organizațiile internaționale precum Organizația Mondială a Sănătății dezvoltă deja soluții pentru redeschiderea călătoriilor în străinătate. Soluția principală este un pașaport de imunitate.

Până când vaccinul devine disponibil pe scară largă (și va fi necesar pentru a zbura), companiile aeriene dezvoltă modalități de a proteja sănătatea pasagerilor.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.
Acest articol a fost verificat cu https://www.forbes.com/sites/geoffwhitmore/2021/01/10/do-you-need-a-vaccine-to-fly/
Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.