Vaticanul a eliminat statutul de „catolic” din 15 spitale belgiene pentru practicarea eutanasiei

Vaticanul a eliminat statutul de „catolic” alunei  organizații de 15 spitale din Belgia care practică eutanasia. Decizia a fost confirmată de Papa Francisc și a fost comunicată cu o scrisoare a cardinalului Luis Ladaria, prefectul Congregației pentru Doctrina Credinței.  Spitalele implicate  sunt legate de congregația religioasă „Frații Carității”, dar au continuat totuși să aplice legea belgiană privind eutanasia.

Papa a cerut cooperare științifică internațională în descoperirea unui vaccin împotriva coronavirusului care să fie pus la dispoziția tuturor

Poziția Vaticanului este însă clară: Biserica Catolică, scrie în scrisoare, precizează „valoarea sacră a vieții umane, importanța îngrijirii și însoțirii bolnavilor și a persoanelor cu dizabilități și repudierea moravurilor inacceptabile ale eutanasiei”. Prin urmare, spitalele nu mai au nicio legătură cu Biserica.

René Stockman, superiorul general al congregației Frații Carității, a comentat: “Nimic nu este încă nimic decis, dar vom cere puținilor religioși care mai participă la conducere să o părăsească. Este o decizie dureroasă. Aceste spitale sunt la originea congregării, în 1815 am fost primii care am avut grijă de pacienți bolnavi psihic din Belgia “.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.