Varianta Covid, în Londra nu mai sunt locuri în spitale: pacienți tratați în ambulanțe

Noua variantă Covid: niciodată spitalele britanice nu au fost supuse unei astfel de presiuni nici măcar în timpul primului val de pandemie de coronavirus. Tot datorită descoperirii noii variante de Covid-19 din ultimele săptămâni în zona Londrei și Kent, sistemul de sănătate aproape că s-a prăbușit. Numeroși pacienți sunt tratați direct în interiorul ambulanțelor din cauza lipsei de paturi. Așa se întâmplă, de exemplu, la Queen’s Hospital din Romford, la câțiva pași de oraș, unde, așa cum a raportat ziarul The Mirror , îngrijirea se acordă în parcări în timp ce se așteaptă eliberarea unui pat în spital.

Aceeași situație la Spitalul Medway din Kent, unde un paramedic a declarat în ultimele zile că ambulanțele cu pacienții așteaptă și șase ore în parcare.  Conform datelor oficiale lunea trecută erau  20.426 de pacienți spitalizați doar în spitale din Anglia, aproape dublu față de maximul atins în primul val, adică 18.974 pe 12 aprilie. Cea mai proastă zi pentru serviciile de ambulanță a fost pe 26 decembrie: 7.918 apeluri de urgență, mai mult de 2.500 față de aceeași zi din 2019.

Citește și Covid, Marea Britanie, oamenii de știință: ”Anglia are nevoie de o nouă blocare”

În ciuda măsurilor restrictive adoptate de majoritatea țării, care afectează în prezent 24 de milioane de persoane, Regatul Unit a înregistrat cea mai mare creștere zilnică a infecțiilor cu Covid cu 41.385 de infecții aducând totalul la 71.109. Situația, spun experții, s-ar putea înrăutăți  între ianuarie și februarie.

Dr. Adrian Boyle, de la Colegiul Regal de Medicină de Urgență, a declarat pentru Sky News că situația este „foarte dură” și a adăugat că problema este deosebit de acută în Londra, și „s-ar putea răspândi cu ușurință. Ambulanțele vin în continuare și suntem disperați pentru că camera de urgență este plină. Este un sentiment de neputință pe care cu greu îl pot explica ”.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.

 

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.