Vaccinurile Covid-19, prețurile dozelor tuturor producătorilor au fost publicate din greșeală

Prețurile au fost publicate pe Twitter din cauza unei neatenții al unui subsecretar belgian. Țările Uniunii Europene vor plăti 12 euro pe doză pentru vaccinul Covid-19 dezvoltat de Pfizer și BionTech și 18 dolari pe doză pentru Moderna .

Acestea sunt prețurile raportate de ziarul flamand „Het Laatste Nieuws” , care a publicat o captură de ecran a unui post pe Twitter al secretarului belgian, Eva de Bleeker , care a lansat prețurile online din greșeală. Subsecretarul a șters apoi tweet-ul, dar Hln l-a capturat și l-a publicat.

Citește și O asistentă a leșinat în fața telecamerelor la numai 10 minute după ce a făcut vaccinul -Video

Pentru europarlamentarul Peter Liese (CDU Germania), șeful sănătății grupului PPE, prețurile raportate în tweet-ul publicat de Hln sunt „realiste”. Potrivit tabelului, vaccinul Oxford / AstraZeneca este cel mai ieftin (1,78 euro pe doză). Pentru Curevac este de 10 euro pe doză, pentru Sanofi / Gsk 7,56 euro pe doză, pentru Johnson & Johnson 8,5 dolari pe doză. Prețurile au rămas până acum confidențiale, nu în ultimul rând pentru că Comisia încă negociază un contract cu Novavax .

preturile vaccinurilor covid
preturile vaccinurilor covid

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.

 

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.