Vaccinul Pfizer, studiu: 27% dintre voluntari au avut „reacții adverse”

Vaccinul împotriva Covid produs de Pfizer-BionTech cu raze X a unui grup de cercetători. Conform unui studiu publicat de prestigiosul New England Journal of Medicine, există o slabă eficacitate la prima doză cu reacții adverse în 27% din cazuri : febră, frisoane , cefalee, vărsături și diaree.

Vaccinul oferă o protecție  limitată până la 12 zile după administrarea primei doze, scrie site-ul British Medical Journal care rezumă dovezile ilustrate în articolul științific

„Siguranța și eficacitatea ARNm BNT162b2 Vaccin covid19 “. Eficacitatea vaccinului după prima doză este de 52%. La șapte zile după a doua doză, eficacitatea crește la 95% (în medie între 90,3% și 97,6% din grupurile luate în considerare în studiu).

Citește și SUA, Moderna începe să testeze vaccinul pe adolescenți între 12 și 18 ani

În ceea ce privește siguranța, studiul a constatat că 27% dintre pacienți au avut evenimente adverse, comparativ cu 12% dintre cei cărora li s-a administrat un placebo. Puțini voluntari, în ambele grupuri, au prezentat evenimente adverse grave sau severe. În total, șase pacienți au murit în timpul procesului, doi dintre cei care au primit vaccinul și patru dintre cei tratați cu placebo , „dar niciunul dintre decese nu a fost considerat fiind în legătură cu vaccinul sau placebo și nu au existat decese asociate cu Covdi-19 ”.

Cercetătorii scriu că profilul de siguranță al BNT162b2 este caracterizat, ca reacții adverse, de dureri moderate și pe termen scurt la locul injectării, oboseală și cefalee .

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.
Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.