Vaccinul împotriva Covid: efectele secundare în timpul testelor Moderna și Pfizer

Efectele secundare vaccinului împotriva Covid în timpul testelor Moderna și Pfizer. Febră mare și oboseală, dar și migrenă severă, dificultăți de respirație și tremurături, acestea sunt efectele secundare constatate la unii dintre participanții la testele în faza a treia ale vaccinurilor anticovid în curs de desfășurare în Statele Unite de către Moderna și Pfizer. Vorbind despre tulburări, în unele cazuri au fost descrise ca fiind rele, dar trecătoare. Au fost aceleași persoane cărora li s-au făcut cele două vaccinuri pentru coronavirus aflate în prezent într-un stadiu avansat de studiu, precum cel dezvoltat de Universitatea din Oxford și produs de Astrazeneca.

Acestea sunt cinci persoane pe care Cnbc le-a putut contacta pentru a afla efectele secundare

Efectele secundare au apărut în special la trei participanți din studiul Moderna și la doi la Pfizer, ambele vaccinuri anti-covid au ajuns în faza a treia a studiului și apoi testate pe zeci de mii de subiecți. După cum a declarat ziarului Luke Hutchinson, singurul dintre cei cinci care a fost de acord să-și dezvăluie identitatea, problemele au apărut după injectarea celei de-a doua doze de vaccin. Bărbatul în vârstă de 44 de ani a povestit că a făcut febră de peste 38 de grade Celsius, tremurături, dureri de cap foarte severe și dificultăți de respirație. Cu toate acestea, toate afecțiunile care ar fi fost de scurtă durată iar a doua zi aceste senzații dispăruseră.

Citește și Italia a prelungit starea de urgență până la 31 ianuarie 2021

Aceleași simptome și durata de câteva ore au fost declarate și de ceilalți voluntari

După 12 ore, m-am simțit din nou bine și mi-a revenit energia. Știam că voi avea efecte secundare, dar am fost uimit de severitatea și durata lor“, a spus Hutchinson. Cu toate acestea, toți cei cinci care au fost supuși vaccinului covid nu au regretat alegerea de a se oferi voluntar testelor și au spus că „a meritat, în ciuda efectelor adverse”. Moderna și Pfizer au recunoscut că vaccinurile lor ar putea induce efecte secundare similare cu simptomele asociate cu Covid-19 ușor, asigurându-se în același timp că până acum efectele secundare ale vaccinului raportate au fost neplăcute, dar nu periculoase.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.