Vaccinul impotriva cancerului: vezi cum ucide limfomul

Vaccinul impotriva cancerului: vezi cum ucide limfomul

Un vaccin experimental a fost testat pe oameni și a dat rezultate excelente: atât de mult încât unii pacienți s-au vindecat. Oamenii de știință care l-au inventat explică modul în care funcționează acest vaccin “in situ“, care stimulează sistemul nostru imunitar să lupte împotriva tumorii și a ucide celulele bolnave, potrivit unui studiu publicat în Nature Medicine în luna aprilie.

Tratamentul constă în administrarea unei serii de stimulente imune direct într-un singur loc al tumorii.

Primul stimulent recrutează celule imune importante numite celule dendritice care acționează ca generali ai armatei imune. Cel de-al doilea activ stimulent este celulele dendritice, care apoi instruiesc celulele T, soldații sistemului imunitar, pentru a ucide celulele canceroase și pentru a elibera celulele non-canceroase.

Această armată imună învață să recunoască caracteristicile celulelor tumorale, astfel încât să le poată căuta și să le distrugă în tot corpul, transformând, în esență, tumoarea într-o fabrică de vaccinuri împotriva cancerului.

Abordarea ”in situ” al vaccinului are implicatii largi asupra mai multor tipuri de cancer, a spus autorul principal Joshua Brody, MD, director al Programului de imunoterapie a limfoamelor la Institutul de Cancer Tisch de la Școala de Medicină Icahn din Muntele Sinai. Această metodă ar putea crește și succesul altor imunoterapii, cum ar fi blocarea punctului de control. ”

După testarea vaccinului pe șoareci cu limfom în laborator, acesta a fost testat și pe 11 pacienți . Unii pacienți au avut remisiune completă în câteva luni sau ani.

Un studiu clinic pentru pacienții cu cancer de limfom, sân, cap și gât a fost deschis în luna martie pentru a testa vaccinul. Vaccinul in situ este de asemenea testat in laborator și  împotriva cancerului la ficat și cancerului ovarian. Între timp așteptăm să aflăm cât mai multe despre acest vaccin.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.