Vaccinul anti-Covid, expertul: „Cine s-a vaccinat poate transmite virusul, măștile și distanțarea necesare pentru mult timp”

„Vaccinații pot transmite virusul”: dezvăluie un expert britanic care din acest motiv subliniază importanța continuării purtării unei măști și a menținerii distanțării sociale chiar și după administrarea vaccinului anti-Covid.

Potrivit lui Jonathan Van-Tam, un epidemiolog britanic și consultant al guvernului Johnson, vaccinurile aprobate sau în așteptare „împiedică virusul să provoace boala în organism, dar poate să nu împiedice transmiterea acestuia de la un individ la altul”.

De fapt, expertul subliniază că, chiar și cei care au primit doza dublă de vaccin și, prin urmare, sunt imunizați, ar putea „transmite Covid-19 altcuiva”.

Citește Fetița siriană care a crescut printre bombe, a câștigat locul întâi la concursul mondial de matematică

Prin urmare, vaccinul „poate evita îmbolnăvirea gravă”, explică Jonathan Van-Tam „dar încă nu știm dacă previne infecția”.

În momentul de față, de fapt, singurul vaccin care pare să poată bloca transmiterea virusului este cel dezvoltat de Moderna, după cum a subliniat recent și virologul italian Roberto Burioni.

Pentru toate celelalte vaccinuri, de la Pfizer-BioNtech la cele care nu au fost încă aprobate, cum ar fi AstraZeneca și Johnson & Johnson, nu există nicio certitudine în acest sens.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.