Va veni o zi când vei deveni părintele părinților tăi

Copilăria este o epocă de aur. Nu doar pentru că totul este o descoperire imensă în ochii copiilor, dar și pentru că avem mama și tata care să ne protejeze și să ne călăuzească. Indiferent de ce avem nevoie, orice obstacol vine pe calea noastră, știm că ne putem baza pe ei.

Odată cu creșterea noastră, siguranța în ei începe să diminueze. Lumea devine mai complicată și problemele nu mai sunt atât de simple de rezolvat. Dar mai presus de toate, ei, eroii noștri, încep să-și piardă “superputerile”, energiile și vigoarea și atâta timp cât suntem noi, trebuie să avem grijă de ei.

O cerere în căsătorie s-a încheiat într-o tragedie: s-a scufundat pentru a-i cere să fie soția lui și moare înecat

Este greu de acceptat faptul că părinții noștri devin bătrâni. Deci, inițial suntem iritați de acele mici limitări care, cu fiecare an ce trece încep să apară în ei. Suntem conștienți de faptul că anii trec și pentru ei,  parul lor devine gri, ridurile încep să apară pe față,  totuși ne deranjează că nu mai pot reacționa cu promptitudinea și în autonomie rezolvarea problemelor noastre. Ca și cum am cere inconștient aceeași atenție ca atunci când eram copii, aceeași protecție ca pe timpul copilăriei noastre. Dacă încep să uite și trebuie să ridici vocea ca să te aude, nu este o neglijență față de noi…

Mireasă însărcinată moare cu câteva minute înainte să ajungă la altar: bebelușul a fost salvat

În ochii părinților noștri vom rămâne tot copii lor. Și atunci  când începem să constatăm aceste schimbări, începem să ne îngrijorăm. Și atunci din copii devenim  părinții părinților noștri. A avea grijă de părinții noștri nu înseamnă doar să avem grijă de sănătatea lor, ci și să-i ținem departe de grijile și durerile, mari și mici, ale vieții. Deci nu le mai spunem problemele noastre,  despre dificultățile din familie, despre  problemele cu copiii noștri . Pe scurt, vom ascunde realitatea,  nemulțumirile și suferințele noastre atât din punct de vedere fizic cât și emoțional.

Nu vom putea aștepta ca ei să ne rezolve probleme, ci va trebuie să ne mulțumim cu un zâmbet și o îmbrățișare.  Dar știm că este corect pentru că și  ei au în cele din urmă dreptul să se simtă obosiți și să fie îngrijiți de copiii lor.

Pe de altă parte, să ne simțim recunoscători, pentru că astfel le putem oferi puțină atenție și sprijin pe care ei ni l-au oferit cu atât de multă dragoste.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram  

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.