Utah, poligamia nu mai este considerată infracțiune

Începând de marți în statul american Utah, cu o religie preponderent mormonă, poligamia nu mai este considerată o infracțiune . De fapt, a intrat în vigoare o lege aprobată de Cameră și Senatul statului care consideră că nu mai este o infracțiune, ci doar o încălcare pedepsită cu amendă. În statul Utah, există aproximativ 10.000 de persoane aparținând comunităților fundamentaliste mormone care trăiesc într-o stare de poligamie.  Până în prezent, poligamia din Utah a fost clasificată ca o infracțiune de gradul al treilea, pedepsită cu până la cinci ani de închisoare. Acum legea prevede amenzi de până la 750 dolar și muncă în folosul comunității.

Cu toate acestea, rămân cazuri în care poligamia continuă să fie o infracțiune: dacă, de exemplu, certificatele  de căsătorie a mai mult de o persoană sunt obținute fără cunoașterea persoanelor implicate sau dacă se încearcă să se căsătorească cu minori fără consimțământul lor. Poligamia este considerată infracțiune în legătură cu alte infracțiuni precum abuzuri de copii, fraudă, omor sau trafic de ființe umane.

Masacru în Mexic: 42 de persoane au murit după ce au băut alcool contrafăcut la o înmormântare

Mormonismul, o religie autohtonă din America de Nord, a fost fondată de Joseph Smith la începutul secolului al XIX-lea. Smith, care a prezentat-o ​​ca una dintre revelațiile pe care le-a avut, a introdus poligamia în Statele Unite (el a avut cel puțin 40 de soții, dintre care unele erau deja căsătorite și una dintre ele avea doar 14 ani). Inițial, practica a fost considerată o valoare a mormonilor, dar a fost abandonată oficial în 1890 în urma creșterii presiunii guvernamentale, contribuind la formarea de grupuri splinter fiind singurele rămase astăzi, care practica poligamia, într-un mod ascuns și ilegal.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.