Usa, un caz de ciumă în California: nu se întâmpla de 5 ani. Medicii: „Infectat timp ce se plimba cu câinele”

În 2015 a fost înregistrat ultimul caz de ciumă în California : după 5 ani, Departamentul de Sănătate Publică a raportat că un rezident local din South Lake Tahoe este pozitiv și este sub tratament medical acasă. Conform celor reconstituite de autoritățile sanitare, bărbatul s-ar fi putut infecta după ce a fost mușcat de un purice infectat  în timp ce se plimba cu câinele pe marginea unui lac. De fapt, bacteriile ciumei sunt adesea transmise de purici, care la rândul lor au fost infectate de rozătoare sălbatice, cum ar fi veverițele și marmotele.

În acest moment, starea lui pare să nu fie îngrijorătoare. În 2015, două persoane din California s-au îmbolnăvit de ciumă din cauza rozătoarelor infectate din Parcul Național Yosemite: ambele fuseseră tratate și vindecate. Conform Centrelor de Control și Prevenire a Bolilor, în SUA există o medie de șapte cazuri de ciumă pe an. În ultimele luni, ciuma bubonică a înspăimântat în special China: doi bărbați au murit în satul Suji Xincun. Cu acea ocazie, întregul sat a trebuit să fie închis.

Coreea de Nord, Kim Jong-un a dat ordin pentru confiscarea câinilor de companie. Proprietarii: „Vor ajunge în restaurante”

Lăsată netratată, ciuma bubonică are astăzi o rată a mortalității de 30 până la 60% . Printre simptome se numără febra ridicată, frisoane, greață, slăbiciune și ganglioni limfatici umflați la nivelul gâtului, axilă sau inghinal. Ciuma bubonică este una dintre cele trei forme ale ciumei (celelalte două sunt pulmonare și septicemice) și este cea mai frecventă.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instragram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.