Uriașul panda Chuang Chuang, a murit la grădina zoologică: avea doar 19 ani

Uriașul panda Chuang Chuang a muritdin cauze necunoscute la grădina zoologică Chiang Mai . Conform rapoartelor BBC online, Chuang Chuang avea doar 19 ani și era foarte popular în țară, în special din cauza încercărilor zadarnice făcute de-a lungul anilor de către grădina zoologică de a-l împerechea partenera lui, Lin Hui.

panda2

El a fost împrumutat din China în Thailanda în 2003, iar Beijingul a decis să trimită o echipă de experți pentru a cerceta cauzele decesului. Moartea sa a provocat un fel de revoltă pe rețelele de socializare chineze unde mulți utilizatori au acuzat Thailanda că nu au îngrijit animalul în mod corespunzător, iar alții au cerut ca Lin Hui să fie returnat în China. Panda sunt nativi din China, iar Beijing îi împrumută să-și consolideze relațiile diplomatice cu țările din întreaga lume.

panda

Un pui de focă a fost bătut cu brutalitate pe plajă de un pescar din nordul Franței

Aceste animale trăiesc în general între 25 și 30 de ani în captivitate și sunt clasificate drept „vulnerabile” de către Uniunea Internațională pentru Conservarea Naturii. Potrivit agenției chineze de știri Xinhua, va exista o anchetă pentru a stabili cauzele morții lui Chuang Chuang, iar experții Centrului Chinez pentru Conservare și Cercetare vor merge la Chiang Mai pentru a-i ajuta pe colegii lor thailandezi.

De Andreaa Sas

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.