Uraganul Lorenzo a lovit isulele Azore , avarii grave cauzate de vânt

Deși se știa cu câteva zile în urmă , iată că uraganul Lorenzo a ajuns în insulele Azore , afectând grav infrastructura arhipelagului cu vânturide peste 150 de kilometri pe oră . Uraganul – clasificat de categoria 2 – și-a parcurs traseul trecând spre vestul insulelor portugheze, dar încă reușind să-și facă simțită prezența. Vânturile și ploile abundente au scos din rădăcini copaci și au lăsat multe locuințe fără energie electrică. Pagube grave în portul principal.

Un avion din al doilea război mondial s-a prăbușit la pământ și a luat foc: masacru în SUA

Conform celor raportate de agenția locală de protecție civilă, Lorenzo a ajuns în apropierea arhipelagului cu ploi abundente, rafale de vânt și valuri de câțiva metri înălțime . În ciuda pierderii puterii uraganului – care sâmbătă a fost încă încadrat în categoria 5 -, valurile au deteriorat grav portul Horta , situat pe insula Faial. Străzile interioare ale orașului sunt deveastate , cu mormane de moloz , crengi și copaci căzuți.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.