Unul dintre cele mai lungi studii facute vreodata de la Harvard, dezvaluie secretele unei vieti fericite

Unul dintre cele mai lungi studii facute vreodata de la Harvard, dezvaluie secretele unei vieti fericite

Studiul a început în anul 1938 şi a urmărit 268 de studenţi de la Harvard de-a lungul a 75 de ani. Astfel, cercetătorii au putut să obţină o gamă largă de informaţii despre trăsăturile fizice, psihologice şi antropologice ale participanţilor, de la IQ şi personalitate, la vicii şi relaţii interpersonale, într-un efort de a afla care este sursa fericirii, potrivit BusinessInsider.

George Vaillant, cel care a condus studiul timp de 30 de ani, a publicat Triumphs of Experience, o colecţie de informaţii extrase de pe urma participanţilor. El declară: „Alcoolismul este o boală cu o mare forţă distructivă“.

Alcoolul a fost principala cauză de divorţ dintre cuplurile care au participat la studiu. Alt lucru surprinzător pe care l-a aflat este că, de la un anumit nivel, inteligenţa nu contează.

Bokshil, cățelul care de zece ani așteaptă întoarcerea stăpânilor săi

Nu s-a constatat nicio diferenţă între veniturile persoanelor cu un IQ de 110-115 şi cele cu un IQ mai mare de 150. Deşi nici ideologia politică nu este un factor decisiv, bărbaţii liberali au avut parte de mai mult sex de-a lungul vieţii decât bărbaţii conservatori, care au încetat să aibă relaţii sexuale la vârsta de 68 de ani.

Liberalii, în schimb, au continuat să aibă vieţi sexuale active până la 80 de ani.

 

Un factor influent îl reprezintă corelarea puternică între relaţiile interpersonale şi sănătate şi fericire. Bărbaţii care au avut o relaţie călduroasă cu mama lor în copilărie tind să câştige mai mult şi să aibă o viaţă mai satisfăcătoare. Cei care nu au avut o relaţie strânsă cu figura maternă din viaţa lor au şanse mai mari să sufere din cauza demenţei la bătrâneţe.

Pe de altă parte, relaţiile bune cu tatăl au dus la un nivel scăzut de anxietate  şi o viaţă mai mult decât satisfăcătoare la vârsta de 75 de ani.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.