Unicef, mii de drepturi ale copiilor au fost încălcate în război

Anul 2019 încheie o „decadă letală” pentru copiii aflați în zonele de conflict, cu peste 170.000 de încălcări grave ale drepturilor copiilor din 2010, în medie peste 45 pe zi: a declarat UNICEF într-un studiu publicat astăzi.

Numărul de țări aflate în conflict este cel mai mare de la adoptarea Convenției privind drepturile copilului și adolescentului în 1989, subliniază organizația, cu zeci de conflicte armate violente care ucid și provoacă mutilări copiilor și îi obligă să fugă  din casele lor. “Conflictele din întreaga lume durează de prea mult timp și provocacă din ce în ce mai mult sânge vărsat și pierderi mai mari de vieți tinere”, a spus Henrietta Fore, directorul general al UNICEF.

Citește și Copiii sirieni visează să moară, să ajungă în rai și să nu mai sufere. Raportul Salvați Copiii

“Atacurile asupra copiilor continuă neîntrerupt – a adăugat ea -, în timp ce părțile aflate în conflict încalcă una dintre cele mai fundamentale reguli ale războiului: protecția copiilor. Pentru fiecare act de violență împotriva copiilor care ajunge pe primele pagini ale ziarelor generează un imens dispreț, dar sunt multe altele care nu sunt raportate “.

Pentru mai multe articole interesante rămân cu noi pentru  RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de  Facebook ,  Twitter  și  Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.