UNICEF: “Coronavirusul amenință milioane de copii din întreaga lume”

Pandemia coronavirusului pune în pericol îngrijirea de bază a celor mai săraci copii din lume în țările în curs de dezvoltare și în zonele de criză. Acest lucru a fost declarat de Unicef. “Pandemia este o amenințare enormă pentru milioane de copii”, a declarat agenției Dpa, directorul general al Unicef, Christian Schneider, care a explicat că “numai printr-o acțiune internațională coordonată putem preveni criza de sănătate lume pentru a deveni o catastrofă globală pentru copii “.

O preocupare deosebită pentru Unicef ​​este răspândirea virusului în lagărele de refugiați supraaglomerați din Grecia și Siria. “Mulți copii suferă deja de malnutriție și alte probleme critice preexistente și, prin urmare, sistemul imunitar este scăzut , a spus Schneider. Și același lucru este valabil și pentru copiii din țările din zona Sahel și din sudul Africii. Aproape 40% dintre africani nu au posibilitatea de a s espăla pe  mâini cu apă și săpun,  ceea ce este cel mai simplu mod de a limita răspândirea virusului. În ceea ce privește Asia, Unicef ​​consideră că numărul tot mai mare de infecții din Bangladesh este „deosebit de îngrijorător”.

Bill Gates, delarație șoc: „O pandemie la fiecare 20 de ani”

UNICEF solicită guvernelor, întreprinderilor și donatorilor privați să facă tot ce pot pentru a asigura protecția și îngrijirea copiilor vulnerabili. „Pe lângă consecințele devastatoare asupra sănătății, țările cele mai sărace sunt amenințate de o izolare socială și economică care va agrava situația copiilor”, conchide Schneider.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.