Unicef: 2200 de copii mor de pneumonie în fiecare zi, adică unul la fiecare 39 de secunde

Un număr tot mai mare de copii sub 5 ani au murit din cauza pneumoniei în 2018 decât din cauza oricărei alte boli: 437.000 de copii sub 5 ani au murit din cauza diareei și 272.000 din malarie. Mai mult de jumătate din decesele copiilor din cauza pneumoniei au avut loc în doar 5 țări: Nigeria (162.000), India (127.000), Pakistan (58.000), Republica Democratică Congo (40.000) și Etiopia (32.000).

Din cauza bacteriilor, virusurilor sau ciupercilor , copiii sunt lăsați să se lupte să respire, deoarece plămânii lor sunt plini de puroi și lichide. Copii cu sistem imunitar slăbit de alte infecții, cum ar fi HIV sau malnutriție, și cei care trăiesc în zone cu un nivel ridicat de poluare.

Copiii răpiți și uciși de cimpanzei: masacrul care terorizează locuitorii

Nivelurile de poluare și apa nesigură cu care se confruntă crește riscul de mortatlitate. Copiii cu cazuri grave de pneumonie au nevoie de terapii cu oxigen, care sunt rareori sunt disponibile în țările cele mai sărace. Dacă sunt diagnosticate corect, boala poate fi prevenită cu vaccinuri și ușor de tratat cu antibiotice cu costuri reduse.

Zeci de milioane de copii nu sunt încă vaccinați – iar unul din trei cu simptome nu primește tratament medical corect.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.