Unicef: 210 milioane de copii din lume nu au apă potabilă

Fiecare copil are dreptul la apă și la sănătate. Cu toate acestea, în fiecare zi, sute de milioane de copii trăiesc fără ele. La nivel global, în zonele instabile și afectate de conflict, 420 de milioane de copii nu au igiena de bază, iar 210 milioane de copii nu au acces la apă potabilă. În cadrul Săptămânii Mondiale a Apei, UNICEF lansează Raportul „Apa sub foc” (Water Under Fire – primul volum al unei serii), dedicat legăturii dintre situații de urgență, dezvoltare și pace în zonele instabile afectate de conflicte.

La nivel global, peste 800 de milioane de copii trăiesc în 58 de zone instabile și afectate de conflict, inclusiv 220 de milioane de copii care trăiesc în 15 contexte extrem de instabile. Cei care trăiesc în contexte extrem de instabile au de trei ori mai multe șanse să practice defecarea în aer liber; de patru ori mai multe șanse de nu a avea servicii igienic-sanitare de baza si de opt ori mai multe șanse de a nu avea apă potabilă.

O sută de cetacee înjunghiate în Insulele Feroe: pui smulși din burta femelelor însărcinate

În conflicte, apa nesigură poate fi la fel de mortală ca și gloanțele. În medie, copiii cu vârsta sub 15 ani au aproape de trei ori mai multe șanse să moară din cauza apei nesigure și a canalizării decât a violenței directe. Pentru copiii mai mici, situația este mai gravă: copiii cu vârsta sub de cinci ani au mai mult de 20 de ori mai multe șanse să moară din cauza bolilor legate de apă și canalizare decât de violențe .

De Claudiu Bot

Pentru mai multe articole interesante rămân cu noi pentru  RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de  Facebook ,  Twitter  și  Instragram

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.