Unicef ​​și Oms: “În lume, o persoană din trei este fără apă potabilă “

Unicef și Oms: o persoană din trei  din întreaga lume nu are acces la apă potabilă sigură. Acest lucru a fost dezvăluit de raportul “Progresul privind apa potabilă” al UNICEF și al Organizației Mondiale a Sănătății. Nu numai: “Mai mult de jumătate din lume nu are acces la salubritate în condiții de siguranță”, se arată în raport.

“Dacă accesul la apă nu este suficient, dacă este murdară sau nesigură, nu ajutăm copiii la nivel global”, declară UNICEF. De fapt, subliniază Ann Naylor de la Unicef, “dacă apa nu este curată, sigură de băut sau prea departe de a ajunge și dacă accesul la toaletă este limitat, atunci nu lucrăm pentru noile generații”.

Citește și Două surori tinere s-au căsătorit cu trei frați înstăriți de 80 de ani: moștenirea este mare

 

Potrivit raportului, circa 2,2 miliarde de oameni din întreaga lume nu au servicii de apă potabilă ți  4,2 miliarde de persoane nu dispun de instalații sanitare. În plus, pentru 3 miliarde de persoane nu este nici posibilă spălarea mâinilor cu apă și săpun la domiciliu. Potrivit UNICEF și OMS, prin urmare, dacă “s-au înregistrat progrese semnificative în ceea ce privește accesul universal la apă, există totuși diferențe mari în calitatea serviciilor furnizate”.

“Dacă diferite țări nu vor reuși să-și asigure apă și salubritate în condiții de siguranță – a avertizat Maria Neira, directorul Departamentului de Sănătate Publică al Organizației Mondiale a Sănătății – vom continua să trăim   cu bolile care ar fi trebuit să fie în scrise doar în cărți care fi trebuit să facă deja parte din istorie: boli cum ar fi diareea, holera, tifos, hepatită A și boli tropicale.

Investiția în apă, sănătate și igienă este benefică pentru societate sub multe privințe – este o bază esențială pentru sănătatea publică “.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.