Ungaria, Orban respinge Convenția de la Istanbul pentru violența împotriva femeilor

La aproximativ o lună de la adoptarea legii care conferă premierului ungar Viktor Orban puteri depline, Parlamentul de la Budapesta a respins ratificarea Convenției de la Istanbul pentru a proteja femeile împotriva violențelor, ceea ce pentru executiv ar promova ideologia distructivă a sexul și „migrația ilegală”. „Abordarea sa ideologică este contrară legii maghiare și credințelor guvernamentale”, a declarat parlamentarul Lorinc Nacsa.

Parlamentul maghiar și guvernul printre cele în care femeile sunt cel mai puțin reprezentate în UE, însă Fidesz consideră că toate garanțiile pentru siguranța femeilor sunt deja prevăzute de legiuitor la nivel național.

Victorie ! Sudan, oprește mutilarea genitală a femeilor: tradiția tribală devine o crimă

Ratificarea Convenției semnată de Budapestaîn 2014, ar forța Ungaria să acorde azil refugiaților persecutați în țara lor de origine din cauza orientării lor sexuale sau de gen.  Adoptată în 2011 de Consiliul Europei, „Convenția de la Istanbul” este primul instrument supranational care stabilește standarde obligatorii din punct de vedere juridic pentru prevenirea violenței bazate pe gen, care are drept scop atingerea obiectivului de toleranță zero pentru aceste abuzuri.

Respingerea Convenenției  este un act deosebit de grav într-un moment în care, din cauza măsurilor urgenței Covid, violențele în familie s-au triplat iar victimelor le este din ce în ce mai greu să raporteze violențele fiind adesea în contact strâns cu agresorul lor.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.