Ungaria a închis granițele solicitanților de azil pe motivul coronavirusului

Începând cu 1 martie, Ungaria a închis , pe termen nelimitat, accesele de tranzit la frontieră pentru solicitanții de azil pentru a limita riscurile legate de infecția coronavirusului (SARS-CoV-2). Potrivit mai multor observatori, coronavirusul este doar o scuză pentru a suspenda dreptul de azil din țară, care este deja sever limitat.

În prezent, în Ungaria au fost efectuate 4.927 de teste în punctele de acces către țară, niciunul dintre acestea nu a fost pozitiv la o examinare inițială. 131 tampoane au fost testate în laborator și niciunul dintre acestea nu a fost pozitiv: Ungaria nu a raportat niciun caz de infecție cu virus.

Citește și VIDEO / Criza de migranți, haosul la granița dintre Grecia și Turcia: gaze lacrimogene și gloanțe împotriva femeilor și copiilor

Guvernul ungar susține în special că virusul ar putea fi adus de imigranți din Iran, una dintre țările în care răspândirea virusului este cea mai îngrijorătoare . Iranienii sunt a patra naționalitate a solicitanților de azil în Ungaria, după Afganistan, Irak și Pakistan. Cu toate acestea, în multe cazuri, iranienii care ajung la granițele europene au trăit luni sau ani în Turcia, principala țară de tranzit înainte de a ajunge în Europa și, prin urmare, cu greu ar fi putut contracta coronavirusul în țara natală.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.