Un alt virus potențial pandemic a fost descoperit în porcii din China: este similar cu cel al gripei H1N1 din 2009

O echipă de cercetători chinezi a descoperit un virus similar cu cel al gripei H1N1 care a provocat pandemia din 2009 .

Agentul patogen a fost izolat la porci datorită programului de supraveghere lansat de ani de zile pentru a descoperi orice virus capabil să provoace pandemii.  Publicat în revista Academiei de Științe a Statelor Unite, Pnas , studiul este semnat de universitățile agricole din Beijing și Shandong. Cercetarea a fost realizată de grupul coordonat de  George Gao și Jinhua Liu, respectiv de la universitățile agricole din Beijing și Shandong , cu participarea centrelor chineze pentru controlul bolilor ( Cdc China ).

Aceste grupuri de cercetare au contactat de mult timp OMS, iar activitatea lor de supraveghere s-a extins și la oamenii care lucrează  în ferme , descoperind prezența anticorpilor la 10% dintr-un
eșantion de aproximativ 300 de persoane . Aceasta înseamnă că virusul știe să atace oamenii , dar nu a făcut încă pasul suplimentar, având capacitatea de a se transmite de la om la om.
Cercetarea nu descrie simptome sau manifestări clinice.

Coronavirus, OMS: „Cel mai rău încă trebuie să vină”

În 2018, OMS a solicitat o revizuire a planurilor de pandemie , dar solicitarea nu a dată ascultării de către chinezi.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instragram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

 

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.