Un violator elvețian condamnat la închisoare pe viață cere să fie eutanasiat

Un violator elvețian condamnat la închisoare pe viață a cerut să fie eutanasiat .

„Este firesc ca cineva să se sinucidă  decât să fie îngropat în viață pentru anii următori”, a spus prizonierul Peter Vogt, într-un răspuns scris la întrebările adresate de AFP.

Bărbatul de 69 de ani, condamnat pentru agresiune sexuală și viol împotriva mai multor fete și femei cu vârste cuprinse între 10 și 56 de ani și susține că suferă de afecțiuni renale și cardiace grave, printre alte afecțiuni. De asemenea, a fost diagnosticat cu mai multe tulburări psihologice.

Autoritățile au stabilit în repetate rânduri că Vogt rămâne o amenințare în ciuda anilor de tratament.

Citește și Masacru în familie: și-a ucis soția și fiica de trei ani și a încercat să se sinucidă

Legislația elvețiană permite, în general, sinuciderea asistată dacă persoana comite singură actul letal, ceea ce înseamnă că medicii nu pot administra injecții mortale. Vogt a insistat că dorește să moară din cauza deteriorării „insuportabile” a calității vieții sale, împreună cu faptul că nu-și mai poate vedea mama grav bolnavă, care locuiește în Austria.

El a declarat pentru ziarul Blick că vrea să își curme viața pe 13 august, când va împlini 70 de ani.

Sursa: Daly Mail

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.