Un vierme imposibil de ucis: iată ce ți se întâmplă dacă îl atingi

Primul exemplar de acest tip de vierme a fost descoperit de un soldat al Gărzii Imperiale Japoneze care l-a văzut rătăcind în grădina Palatului Imperial din Tokyo în 1968. De atunci, oamenii de știință au început să studieze această ființă, fără să o poată cunoaște cu adevărat.

A fost clasificat abia în 1982, datorită muncii zoologilor japonezi Kawakatsu și Makino. Datorită rarității observărilor, se ajunsese să se creadă că acești viermi ciudați, originari din Asia de Est, au fost de fapt introduși prin descărcarea mărfurilor de pe nave. Ceea ce se știe este că nu este o specie de șarpe, ci mai degrabă un vierme plat, originar din Asia, pe care cercetătorii l-au numit Bipalium nobile.

Un exemplar poate depăși un metru în lungime, corpul este lung și îngust, gălbui brăzdat de mai multe linii maronii sau negre și are un cap asemănător cu un ciocan sau un târnăcop. Pe scurt, oarecum ciudat și înspăimântător. Mai ales dacă credeți că este un prădător foarte rapid și că nu lasă nici o urmă a prăzii sale și nicio șansă de a se putea salva. Omoară alte nevertebrate utilizând un anumit mucus toxic pe care îl eliberează, pe lângă faringele sale reversibile musculare și forța sa fizică. Pentru a mânca, preferă râme, melci, numeroase specii de insecte și arahnide.

Citește și Oroare în Pakistan: mamă și fiica de 4 ani torturate și violate timp de trei zile

Este inutil să ne gândim că-l putem ucide și să scăpăm de problemă, deoarece este practic imposibil!

Cei care au avut ideea să-l taie în două bucăți au fost dezamăgiți și uimiți. După câteva zile din jumătatea din spate a apărut un alt cap și ființa a început să se miște și să se târască din nou. Nevertebratul este un membru al subfamiliei Bipaliinae, sau viermi plați tereștrii care, datorita adaptării lor la umiditate, au nevoie de anumite condiții de mediu specifice pentru a supraviețui.

Viermele ciocan se târăște pe pământ prin celulele care o are în zona ventrală și care sunt folosite ca un fel de „talpă” pulverizată cu secreții mucoase care ajută animalul să alunece pe suprafețe. La fel ca toți semenii săi, are un sistem nervos foarte simplu.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.