Un vagin uriaș de beton răsare pe deal: o sculptură feministă înnebunește Brazilia

Un vagin imens din beton armat și rășină roșie a apărut pe un deal din Brazilia. Este opera provocatoare a artistei braziliene Juliana Notari împotriva „șovinismului masculin occidental ” .

De îndată ce a postat fotografia operei, intitulată «Diva», pe profilurile sale sociale, artista a fost inundată de critici sexiste și insulte . Aceste atacuri demonstrează  prejudecățile și misoginia prezente în societatea occidentală. Un patriarhat milenar. Atunci când este expus un simbol feminin o imagine care depășește sexul pentru a ajunge la o dimensiune sacră, se generează frică și farmec ”, a declarat artista.

Citește și Incendiu de proporții într-un adăpost de animale: un om al străzii și-a riscat viața pentru a salva câinii și pisicile

Intitulată „Diva”,  a fost sculptată în parcul Land Art „Usina de Arte” din Agua Preta , în statul brazilian Pernambuco din nord-estul țării, cu scopul – potrivit artistului – „să permită artei să dialogheze pe probleme de gen , plecând dintr-o perspectivă feminină ». Lucrarea, realizată manual și fără excavator în 11 luni de către artistă și alți 20 de muncitori, măsoară 33 metri lungime, 16 lățime și cinci adâncime. Artista a publicat, de asemenea, câteva fotografii făcute în timpul procesului, care au atras critici și insulte, deoarece muncitorii erau toți afro-brazilieni.

„Mi-a plăcut ideea unei femei albe bogate în mijlocul bărbaților negri care lucrează estetic. Problema muncitorilor negri, care sunt majoritari în sectorul construcțiilor, reprezintă cultura patriarhală și sclavă a țării noastre ”, a scris Juliana Notari, în vârstă de 45 de ani, pe profilul ei de Twitter.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.
Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.