Un tânăr doctor chinez a murit după 35 de zile consecutive de muncă

Există multe povești ale medicilor care, ca niște adevărați eroi, au luptat împotriva epidemiei de coronavirus , între schimburi de muncă de infern și condiții  precare de securitate . Din China vine o poveste sfâșietoare a unui „erou doctor” chinez care, după ce a învins virusul, nu a a supraviețuit și a murit în urma unui accident vascular cerebral după ce a lucrat continuu timp de 35 de zile.

S-a luptat timp de 35 de zile în fruntea echipei de medici împotriva epidemiei de coronavirus dar a murit în urma unui accident vascular cerebral. Este povestea sfâșietoare  a lui Dong Tian, ​​un tânăr anestezist chinez, care a murit la spitalul Hubei. Ar fi împlinit treizeci de zile peste câteva zile, când o a fost lovit de ictus. A luptat 19 zile în terapie intensivă, dar nu a supraviețuit. Ar putea fi din cauza orelor de muncă? Mulți își pun această întrebare, având în vedere că situația în care se găsesc medicii (atât în ​​China, cât și în restul lumii) nu este deloc ușoară: între schimburile prea lungi, lipsa echipamentelor de sănătate adecvate și supraaglomerarea spitalelor.

Citește și Un imam radical mulțumește virusului: „Un soldat trimis de Allah”

Dong Tian avea grijă de tatăl său bolnav când a izbucnit urgența coronavirus în China. Tânărul anestezist nu s-a dat înapoi și s-a dus să ajute medicii din spitalul din  zona Hubei, cel mai afectat de Covid-19. Pe 29 februarie, după 35 de zile consecutive de lucru , doctorului Dong i s-a acordat o pauză.

După ce a fost pus în carantină, a început calvarul său. Anestezistul a început să aibe  dureri de cap severe și și-a pierdut capacitatea de a vorbi. Transferate la Spitalul Popular din Zhijiang, în același loc în care a lucrat, colegii săi i-au adus un omagiu : „Bine ai venit  la Dong Tian, erou anti-coronavirus ”, dar imediat situația lui s-a agravat și a murit.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram  

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.