Un super taifun amenință India și Bangladesh: 2,3 milioane de persoane vor fi evacuate

India și Bangladesh sunt amenințate de super-taifunul Amphan . Cele două țări, care se luptă deja cu pandemia coronavirusului, intenționează să evacueze peste 2,3 milioane de persoane, având în vedere sosirea furtunii violente, care va aduce vânturi puternice și ploi. Se estimează că două milioane de cetățeni din Bangladesh sunt la risc de-a lungul zonelor de coastă ale țării, în timp ce în India, ordinul de evacuare ar putea afecta aproximativ 300.000 de oameni din Bengalul de Vest și Odisha.

Taifunul Amphan, care ar putea lovi cu vânturi de până la 230-260 de kilometri pe oră. Ar fi primul super-taifun care a ajunge în Golful Bengalului după cel din 1999, care a lovit coasta Orissa provocând peste 9000 de morți.

Merge la medic cu dureri de spate și descoperă că are trei rinichi: „Nu am văzut niciodată așa ceva”

Potrivit unui înalt oficial din Bangladesh, menționat de CNN, țara are capacitatea de a muta 9,1 milioane de oameni în siguranță în adăposturi, respectând , de asemenea, măsurile de distanțare socială pentru pandemia coronavirusului. Până în prezent, aproximativ 5.000 de persoane au fost transferate în adăposturi. “Am pregătit mai mult de 12.000 de adăposturi pentru evacuarea satelor de coastă. Numărul s-a dublat mai mult de la ultimul ciclon. Inițial, ne propunem să transferăm în siguranță aceste două milioane de oameni”, a declarat ministrul adjunct Disam, Enamur Rahman, care se pregătește pentru sosirea Cyclone Amphan.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.