Un studiu dezvăluie: „Descoperit un nou anticorp monoclonal capabil să blocheze identificarea Covid-19”

Cercetătorii olandezi au descoperit  anticorpi monoclonali capabili să blocheze Coronavirusul. Acest lucru este relatat în revista Nature Communicationunde, unde  a fost publicat studiul realizat de oamenii de știință de la Universitatea Utrecht condus de Berend-Jan Bosch. Numit 47D11, anticorpul a fost făcut din anticorpi „himeră”, adică derivat din celule umane și de șobolan. 47D11,  este capabil să neutralizeze atât virusul Covid-19, cât și virusul Sars și ar putea ajuta cercetătorii să dezvolte noi terapii în viitor.

Coronavirus, Bruxelles: „pneumonii ciudate în Italia și Wuhan la sfârșitul anului 2019”

Anticorpii care neutralizează coronavirusurile vizează proteina S, care se găsește pe suprafața lor și îi ajută să își croiască drum în celula gazdă. Proteina S este compusă din două sub-proteine, S1 care ajută virusul să atace și S2 ceea ce îl face să se unească cu membrana celulară a organismului în care intră. Proteinele S virus Covid-19 și Sars sunt 75% identice în secvențele de aminoacizi și au o structură foarte similară.

Acest tip de coronavirus se atașează, prin proteina S1 , pe receptorul Ace2 prezent pe suprafața celulelor umane. În acest caz, cercetătorii, pentru a identifica anticorpi capabili să neutralizeze noul coronavirus, au creat 51 de culturi de celule, obținute de la șoareci la care s-au adăugat celule umane și l-au făcut să producă mai mulți anticorpi „himeră” pentru proteina S de mai mult coronavirus. Printre cei obținuți, ei au văzut că 47D11 a fost cel capabil să neutralizeze atât proteina S a Covid-19, cât și cea a lui Sars.

Difuzoarele de uleiuri esențiale pot fi periculoase. Anses: „Trebuie să avertizăm consumatorii privind riscurile”

Cu toate acestea, vor fi necesare studii suplimentare pentru a înțelege mecanismul precis prin care funcționează acest nou anticorp monoclonal.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.