Un studiu a constatat că bărbații cu barbă poartă mai mulți germeni decât câinii

Lung, scurt, hipster, bine îngrijit sau nu. Există cei care îl iubesc, cei care îl urăsc, dar acum oamenii de știință îi asigură că conține mai mulți germeni decât părul de câine. Despre ce vorbim? Despre barbă, citește această curioasă cercetare despre care se discută deja mult.

În primul rând, să spunem că scopul cercetării nu a fost de a afla dacă barba era sau nu curată, ci de a determina dacă oamenii ar putea risca sănătatea, folosind aceeași analiză, scaner RMN, în care se făcuse anterior la câine.

De fapt, scanerul RMN poate fi utilizat și pentru examinări veterinare. Totul a început de aici. Și rezultatul a surprins într-adevăr pe toată lumea, deoarece, potrivit oamenilor de știință barba bărbaților ar conține mai mulți germeni decât părul animalelor.

Citește și Misiune imposibilă: un fizician din Marea Britanie a descris sfârșitul lumii

În timpul studiului, 30 de câini de 16 rase diferite au fost așezați analizați de scaner, unde se fac de obicei peste 8.000 de scanere umane pe an.

Au fost apoi identificați 18 bărbați cu barbă: voluntarii s-au așezat în scanerul unei clinici din Lucerna unde nu au mai fost niciodată analizați câinii. Echipa, luând un mic eșantion de barbă și păr de câine și le-au analizat.


Bărbații aveau în medie 36 de ani, câinii cu vârsta de 3,8 ani (vârstă similară). Rezultatele testelor spun că barba acestor voluntari era mai puțin igienică decât blana câinilor și conțineau mai mulți germeni. Acest lucu înseamnă că gura omului este mai contaminată decât cea a câinilor?

Toți bărbații analizați au avut un număr mai ridicată de germeni găsiți în doar trei sferturi din câini. Șapte dintre bărbați (39%) aveau, de asemenea, agenți patogeni (Enterococcus faecalis și Staphylococcus aureus), găsiți la doar patru câini.

Citește și Pedofilia, abuzurile asupra copiilor de Biserica Catolică Spaniolă: „În Spania, nimeni nu face nimic”

O imagine similară a fost găsită în testele luate din gură. Un număr mare de germeni au fost găsiți la 17 din 18 bărbați, dar numai la 12 din 30 de câini. Cu toate acestea, germenii potențial periculoși au fost găsiți doar la oameni (Serratia marcescens) și la cel puțin două treimi din câini (Pasteurella, E coli, E. faecalis).

microbi

„Pe baza rezultatelor, câinii pot fi considerați mai curați decât bărbații cu barbă” , scriu cercetătorii în studiu.

Cercetarea nu a putut să nu trezească controverse și sunt cei care au pus la îndoială raportul, spunând că este doar o problemă de pogonofobie , sau mai bine zis, frica de barbă!

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, LinkedinOdnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.