Un stat american a interzis vânzările vânzarea țigărilor electronice

Michigan este primul stat american care a interzis vânzarea de țigări electronice. Potrivit guvernatorului, Gretchen Whitmer, aceasta este o măsură indispensabilă pentru a proteja tinerii și foarte tineri de așa-numitele „vapinguri”. Un sondaj realizat de Departamentul de Sănătate Publică din Michigan a stabilit că vapingul în rândul adolescenților este acum o situație de urgență publică.

Potrivit guvernatorului, producătorii prin arome dulci îi determină pe tineri dependenți de nicotina conținută (în doze minime) în țigările electronice cu posibile consecințe grave pe termen lung.

Un băiețel de 8 ani din Ucraina se zbate între viață și moarte: l-au stropit cu benzină și i-au dat foc

Înainte de a da anunțul , guvernatorul a luat în considerare o serie de cazuri de boli grave legate de utilizarea e-țigărilor. Luna trecută, centrele pentru controlul și prevenirea bolilor au anunțat că internările din spital din cauza bolilor pulmonare legate de vaping au crescut la 153 în toate Statele Unite. Michigan a fost, de asemenea, printre cele 16 state afectate. Un caz a fost fatal, cel al unui bărbat din Illinois care a murit la 24 august din cauza insuficienței respiratorii.

O studentă în vârstă de 18 ani se află în comă, din cauza unei boli pulmonare rare. Medicul: „Din cauza țigării electronice”

Restricțiile în  Michigan nu este un caz izolat: mai multe orașe și comunități americane au impus interdicții sau restricții privind vânzarea de țigări electronice. Printre primele, San Francisco a interzis vânzarea și distribuirea de țigări electronice de tot felul. America Latină s-a dovedit a fi și inamicul vapingului: vânzările și utilizarea publică sunt interzise în Argentina și Brazilia.

De Claudiu Bot

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.