Un schelet de balenă vechi de 5.000 de ani în stare excelentă a fost găsit pe o plajă : „O raritate”

5.000 de ani: aceasta este vârsta estimată a scheletului de balenă găsit în ultimele zile pe o plajă din Thailanda. O descoperire rară și excepțională, făcută și mai interesantă de starea de conservare aproape perfectă. Peste 80% din întregul schelet al gigantului maritim este intact. Ministrul thailandez al Mediului, Varawut Silpa-archa, și-a exprimat entuziasmul și a postat imagini cu descoperirea pe Facebook.

Lung de aproximativ 12 metri, scheletul parțial fosilizat a fost găsit în provincia Samut Sakhon, în centrul statului thailandez. Craniul singur, perfect conservat, are o lungime de 3 metri. Arheologii au păstrat 19 vertebre, 5 coaste și alte părți. Cercetătorii s-au bucurat de această descoperire extraordinară, care reprezintă o raritate și oferă posibilitatea de a studia îndeaproape trecutul și evoluția acestor animale.

Citește și În Argentina, armata va trebui să recruteze transsexuali și travestiți pentru a „remedia încălcările comise împotriva lor”

„ Această descoperire va permite științei să afle mai multe despre speciile care au trăit în mare în trecut și despre diferențele cu balenele de astăzi” , a declarat pentru BBC cercetătorul Marcus Chua de la Universitatea Națională din Singapore.

https://www.facebook.com/TOPVarawut/posts/1121423041642300

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.