Un robot intră în camera de la spital și spune pacientului: ”Vei muri”

Un robot intră în camera de la spital și spune pacientului: ”Vei muri”

Familia Quintana știa că bunicul Ernest era pe moarte și că situția lui era foarte disperată. Dar niciodată nu s-ar fi așteptat ca în spital să fie un robot care le va spune că bunicul lor nu va mai trăi.

Acesta este povestea incredibilă a lui Ernest Quintana de 79 de ani și care a murit miercuri după o criză respiratorie gravă, într-un spital din Fremont în California. El a fost adus la spital dumincă și toți din familie făceau cu tura să stea cu el.

 

Nepoata Annalisa era cu el în spital când robotul a spus acea frază rece și șocantă : ”Vei muri ”

O asistentă îi spusese că va veni medicul să vorbească cu ea, atunci a activat înregistrarea de pe telefon pentru a o informa corect pe mama ei despre starea bunicului.

Când în cameră s-a prezentat robotul, a apărut imaginea unui medic care comunica prin Skype și s-a auzit vocea robotului care a pronțat acea frază. Practic, nepoata a rămas împietrită. Pentru ca scena să fie și mai dureroasă, Annalisa a trebuit să-i repete bunicului ceea ce aspus robotul.

 

”Sunt distrută- a spus tânăra canalului de știri Fox-. Știam că îmi voi pierde bunicul, dar nu m-aș fi așteptat ca vestea să-mi fie dată în acest fel. Mă așteptam un confort uman, dar ne-au explicat că este o nouă tehnologie a spitalului”.

Spitalul și-a cerut scuze familiei explicând că acesta este noua video-tehnologie adoptată pentru a “crește asistența și a aduce o mai bună consiliere pacienților”. Cu toate acestea au recunoscut că circumstanțele “erau extrem de neobișnuite” și că utilizarea roboților la patul pacienților va fi “revizuită”.

 

Te-ar putea interesa și O profesoară din Italia a avut un copil cu un elev de 14 ani

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe MondoNews24

Urmărește pagina noastră de Facebook

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.