Un profesor a realizat visul celor 26 de elevi ai săi! A strâns bani pentru a-i duce la cinema

Edwin Linares este un profesor din Guatemala și a dorit să-și surprindă elevii de Ziua Copilului. A organizat o strângere de fonduri și i-a adus pentru prima dată la cinema, dar nu numai asta, i-a făcut să petreacă o zi cu adevărat de neuitat !

În multe alte părți ale lumii, vizionarea unui desen animat sau a unui film pe marele ecran este un adevărat lux. Unul dintre aceste locuri este cu siguranță Guatemala, unde rata sărăciei este foarte mare. Având în vedere că studenții săi nu au cunoscut niciodată magia cinematografiei și că familiile lor nu aveau suficienți bani pentru a le oferi posibilitatea de a plăti un bilet  Edwin Linares, profesor al școlii Tacón Arriba din Chiquimula din Guatemala, a decis să strângă banii de care are nevoie pentru a-și lua copiii într-o călătorie la cinema.

Un profesor duce în spate o elevă cu dizabilități pentru a nu pierde excursia

Viața acestor copii nu este deloc ușoară. Locuiesc într-o zonă rurală și nu au transport public. Dacă vor să meargă la școală, ei sunt nevoiți să meargă în fiecare zi pe un drum murdar aproximativ două ore.

În mesajul apărut pe social media și acum șters, se poate citi:

„Pe 2 octombrie vreau să ofer studenților mei o experiență unică cu sprijinul unui grup de oameni. Dacă doriți să colaborați, vă puteți ajuta cu 20.00 quetzalesprețul unui bilet de cinema. Nu au televizoare, nu pot viziona filme. Vă puteți imagina cât de fericiți ar fi dacă ar avea ocazia să vadă unul pe un ecran uriaș? Dacă cineva dorește să colaboreze, îmi poate scrie prin mesaj. Mulțumesc anticipat ”.

Datorită fondurilor strânse, cei 26 de studenți au reușit să ajungă la mallul unde este prezent cinematograful (imaginați-vă emoția) și s-au bucurat de spectacol!

elevi

Din moment ce care s-au strâns mai mulți bani decât ar fi fost necesar surplusul a fost folosit pentru a plăti autobuzele care au permis băieților să facă etape în locuri turistice pe care nu le-au vizitat niciodată și s-au oprit să  mănânce și la restaurant.

Școala unde Linares învață nu primește niciun ajutor din partea guvernului și, chiar și fără un salariu decent profesorul face tot posibilul să-i educe pe acești copii într-o singură clasă!

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.