Un porumbel a fost eliberat după 3 ani de detenție: a fost acuzat de spionaj

Povestea  a avut loc în India, în care protagonistul este un porumbel care a ajuns la proces sub acuzația de spion al Pakistanului : după trei ani de detenție, pasărea a fost eliberată și a putut să se  întoarcă stăpânul său, un pescar pakistanez. Totul a început în octombrie 2016 când porumbelul, care zbura pe teritoriul disputat între Pakistan și India (Kașmir, a cărui suveranitate a fost contestată de cele două țări de zeci de ani), a fost capturat de unii cetățeni indieni. În ciuda cererilor proprietarului de a-i fi înapoiată pasărea, locuitorii au devenit suspecți de o serie de numere scrise pe picioarele porumbelului și  au raportat acest fapt poliției.

Porumbelul, incredibil dar adevărat, a ajuns la proces.

Acele numere scrise ghiarele porumbelului  erau de fapt considerate un mesaj codat destinat luptătorilor islamiști pro-pakistani care operează pe teritoriu. Cu toate acestea, în acești trei ani, pescarul nu a renunțat niciodată să-i susțină nevinovăția prietenului său cu pene, explicând că acele cifre  nu erau altceva decât numărul său de telefon mobil, pentru a fi chemat în cazul în care porumbelul s-ar fi pierdut. Abia acum, după trei ani de închisoare pasărea a fost eliberată și acuzația de spionaj retrasă, deoarece „faptul nu există”. Aceasta va trece în istorie ca un caz real de injustiție în India.

Gemenele onfalopago: surorile Carmen și Lupita știu că își vor petrece toată viața împreună și la propriu și la figurat

Nu este pentru prima dată când un porumbel a fost „arestat” după ce a zburat la granița dintre India și Pakistan.  O altă pasăre a fost capturată în 2016, după ce i-a fost găsit un bilet amenințător scris pe ghiare adresat premierului Narendra Modi. Tot în 2015, un porumbel, suspectat de spionaj, a fost trecut prin razele infraroșii de către milițiile indiene în căutarea camerelor ascunse, a emițătorilor sau a microcipurilor.

Același lucru s-a întâmplat și în 2013 cu un șoim, dar în acest caz el avea plasat o telecameră mică ascunsă printre pene.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter,  Instragram și Odnoklassniki

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.