Un pompier a salvat un pui leu de munte din incendiile din California

Era pe punctul de a fi ucis de flăcările incendiilor care devastează California. Dar un pompier a reușit să-l aducă în siguranță. Este povestea cu sfârșitul fericit al unui pui de leu de munte care era să fie ars de viu în Redding.

Puiul de leu are doar șase săptămâni și a suferit arsuri grave. Văzându-l singur și neajutorat în mijlocul flăcărilor, pompierii din California nu au pierdut timp și au încercat să facă tot ce au putut pentru a-l salva.

După ce l-au scos din flăcări, au alertat serviciul California Department of Fish and Wildlife. Medicii veterinari , care lucrează neobosit pentru a salva viața sălbatică au contactat apoi colegii de la grădina zoologică din Oakland pentru ajutor în tratarea puilor răniți. Micul leu de munte a fost dus la spitalul veterinar unde a primit tratamentul necesar. Din fericire, încet încet începe să-și revină.

Citește și : Infernul din California: s-a stabilit un nou record de incendii

Dr. Lynette Waugh de la grădina zoologică din Oakland, împreună cu tehnicienii veterinari din personal, au examinat și tratat imediat puiuțul de leu descoperind  că a fost grav ars, în special în zona labelor. Mustața îi este complet arsă și prezintă o iritație  severă a ochilor. Puiul a fost curățat și i s-au administrat antibiotice, lichide și  analgezice. Dr. Alex Herman de la grădina zoologică din Oakland a explicat că în prezent mănâncă singur și este exuberant, semne promițătoare pentru recuperarea sa.

Sursa:   Oaklandzoo

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.