Un pedofil care a segregat și violat 6 fete ar putea fi eliberat după un test psihologic

Marc Dutroux , teribilul criminal în serie belgian și pedofil care execută o pedeapsă cu închisoarea pe viață va fi supus unei evaluări psihologice în vederea unei posibile eliberari din închisoare . Decizia a fost luată de o instanță din Bruxelles, care a acceptat cererea avocatului său, relatează agenția de presă belgiană.

Dutroux, supranumit Monstrul Marcinellei, astăzi în vârstă 62 ​​de ani, a fost condamnat la închisoare pe viață în 2004 pentru că a răpit șase fete și adolescente pe care le-a ținut timp îndelungat prizoniere, supunându-le violențelor sexuale. Doar două dintre victime au supraviețuit, două au fost ucise și două au murit de foame. În Belgia prizonierii pot fi eliberați după executarea a două treimi din pedeapsă, dacă nu prezintă un risc pentru societate, iar încarcerarea pe viață nu durează în general mai mult de 30 de ani.

Pedofilia: Australia cere Israelului să o extrădeze pe fosta directoare acuzată de 74 de abuzuri asupra studentelor

În 2013, o instanță belgiană a respins deja o cerere de arest la domiciliu cu brățara electronică pentru Dutroux, afirmând că nu există posibilitatea ca acesta să se reintegreze în societate. Din 2017, avocatul său Bruno Dayez s- a angajat să elibereze „ monstrul Marcinellei ” , scriind și o carte pe această temă.

Acum că instanța a acceptat cererea sa, o echipă de cinci psihologi va evalua Dutroux până la 11 mai, având în vedere o posibilă cerere de eliberare condiționată.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.