Un oraș spaniol de 4.000 de locuitori a fost închis din cauza unui focar de coronavirus

Alerta  pentru al doilea val de coronavirus din Spania continuă, unde un oraș de 4 mii de locuitori din comunitatea autonomă Castilia-La Mancha a fost plasat în carantină după apariția unui focar în urma unei petreceri de burlaci . De fapt, în municipiul Villamalea, au fost deja înregistrate 99 de cazuri pozitive, după 29 de 48 de ore mai devreme, obligând autoritățile să impună restricții călătoriilor, închiderea magazinelor și unităților publice.

Conform celor relatate de ziarele internaționale, focarul de la Villamalea provine în primul rând dintr-o petrecere a burlacilor care a avut loc la aproximativ o sută de kilometri distanță, la care au participat un grup bărbați. Mulți săteni au numit acest gest iresponsabil având în vedere că a avut loc o petrecere a burlacilor în timpul unei urgențe de sănătate ca aceasta. În prezent, nu a fost dezvăluit dacă viitorul soț este pozitiv pentru coronavirus sau nu.

În multe orașe din Franța se va impune masca obligatorie și în aer liber. Amenzi pentru cei care nu respectă obligația

În acest moment, sute de locuitori din țară au fost supuși testelor , în timp ce guvernul comunității autonome Castilia-La Mancha a ordonat locuitorilor să rămână închiși în casele lor, cât timp vor fi igienizate străzile. Între timp, primarul municipiului Ana Teresa García a declarat că este foarte îngrijorată de situație și a declarat că face tot posibilul să o țină virusul sub control. Restricțiile impuse de autorități vor fi în vigoare pentru următoarele 14 zile, deși nu este exclus ca acestea să poată fi prelungite.

Carantina pentru Villamalea vine pe măsură ce noile infecții cu coronavirus continuă să crească în Spania, cu 3.715 cazuri noi în ultimele 24 de ore.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instragram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.