Un nou virus mortal lovește China: HANTAVIRUS, virusul adus de șobolani

Un bărbat care a murit într-un autobuz din China a fost rezultat pozitiv pentru hantavirus, un virus cu simptome foarte asemănătoare cu Covid-19, dar care nu a fost transmis de la om la om. Victima neidentificată din provincia Yunnan – relatează State Times Global Times – se afla la bordul unui autobuz și se îndrepta pentru locul său de muncă din provincia Shandong. Celelalte 32 de persoane care au fost la bord au fost, de asemenea, testate.

Panica  dictată de climatul carantinei pentru coronavirus, a transformat imediat hantavirus în fruntea subiectelor pe Twitter și nu numai în China. Cu toate acestea, experții au subliniat repede că nu este un virus nou și doar rareori a fost transmis de la om la om.

Citește și Pandemia de coronavirus a pus Spania în genunchi: un patinoar folosit drept morgă

 

Denumirea de hantavirus înseamnă mai multe tipuri de viruși care provin  de pe râul în care soldații americani au fost infectați în timpul războiului din Coreea din 1950. Este transmis oamenilor de către rozătoare. Virusul, explică manualul MSD, poate provoca infecții grave ale plămânilor (cu tuse și probleme de respirație) sau a rinichilor (cu erupții cutanate, dureri abdominale și uneori insuficiență renală).

“Vă rog să nu vă panicați, asta doar dacă nu aveți intenția să mâncați șobolani”, a scris omul de știință suedez Sumaiya Shaikh într-un tweet preluat de la New York Post.

Centrul american pentru controlul și prevenirea bolilor (CoC) scrie că hantavirusul este rar, dar cu un procentual de mortalitate de 38%. Simptomele pot apărea până la opt săptămâni “după expunerea la urină proaspătă, excrementele sau saliva de la rozătoarele infectate”, relatează CoC. În plus infecția se poate cauza prin mușcături de la șobolani sau șoareci infectați.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter, Instragram  și VK

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.