Un nou mega-incendiu s-ar putea forma în Australia: avertismentul pompierilor

Există teama că în zilele următoare se va produce un mega incendiu în Australia odată cu unirea celor focare din statele federale Victoria și Noua Țara Galilor de Sud, aceasta este ceea ce avertizează pompierii. Condițiile mai puțin extreme din această perioada  oferă o „scurtă pauză” pompierilor epuizați.

În Victoria, sosirea ploii a oprit avansul incendiului după ce 1,2 milioane de hectare au ars deja. “Ceea ce s-a întâmplat în ultimele 24 de ore a calmat și a încetinit focul  oprind avansarea incendiilor” – a spus Gavin Freeman de la Victoria’s Country Fire (CFA) – “acesta este un lucru bun, dar dezavantajul este că norii, pe lângă fum, îngreunează utilizarea vehiculelor aeriene, în timp ce noroiul face ca drumul pentru vehiculele terestre să fie mai alunecos “.

Citește și ”Beau prea mult”: 10 mii de cămile vor fi ucise pentru a păstra apa în Australia

Și în orice caz, situația de urgență nu se termină. În următoarele zile, autoritățile avertizează, există riscul dezvoltării unui mega incendiu  între cele două state cele mai afectate. De fapt, sunt doar zece kilometri între incendiul din Corryong în nord-estul Victoria și celelate  două incendii care avansează în Noua Țara Galilor de Sud. Unirea lor riscă să formeze un front de foc pe o jumătate de milion de hectare.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.