Un miliardar din Norvegia, suspectat că a jucat un rol în uciderea soției sale dispărută în urmă cu un an și jumătate

Poliția norvegiană l-a arestat pe miliardarul Tom Hagen, unul dintre cei mai bogați bărbați din Norvegia, sub suspiciunea că ar fi fost implicat în uciderea soției sale Anne-Elisabeth Falkevik Hagen, care a dispărut în octombrie 2018. Povestea a fost urmată pe scară largă în Norvegia, dar și de presa internațională. Hagen este un antreprenor destul de celebru care deține, printre altele, 70% din compania de energie electrică Elkraft.

Ucisă și tăiată în bucăți de gelozie, fostul iubit condamnat la închisoare pe viață

Anne-Elisabeth Falkevik Hagen dispăruse la 31 octombrie 2018 din casa sa din Lørenskog, la est de capitala Oslo. Cazul nu a fost discutat până în ianuarie 2019, când poliția a făcut publică știrea și a făcut cunoscut că este vorba de un caz de răpire. În casa cuplului (cei doi erau căsătoriți timp de 49 de ani) a fost găsită o cerere de  răscumpărare de 9 milioane de euro în Monero, o criptomonedă, însoțită de amenințări de represalii în cazul în care suma nu a fost plătită. Nici până în iunie anul trecut trecută nu a fost găsită nicio urmă de Falkevik Hagen iar poliția a început să ia în considerare ipoteza crimei. Potrivit televiziunii publice norvegiene NRK , agenții a început să-l cerceteze pe Tom Hagen.

”Te omor pentru că te iubesc”, o tânără de 22 de ani ucisă de fostul ei partener după ce l-a denunțat

Tom Hagen are 70 de ani și a fost arestat ieri dimineață în drum spre serviciu: poliția a blocat traficul pe ambele direcții și l-a încărcat într-una dintre mașinile sale. Chiar dacă Tom Hagen este principalul suspect, cazul „este încă în curs de investigare”, a spus poliția, „și există mai multe întrebări fără răspuns”. Se încearcă să se înțeleagă, dacă există complici sau alte persoane implicate. Cu toate acestea, nu au fost date alte detalii. Hagen va fi deținut acum în arest preventiv pentru patru săptămâni. În timpul anchetei, potrivit presei norvegiene, poliția a solicitat ajutorul FBI și a examinat peste 6.000 de ore de înregistrări video.

Tom Hagen a fost inclus de revista norvegiană Kapital pe locul 164 printre cei mai bogați oameni din țară, cu o moștenire de 1,9 miliarde de coroane norvegiene (aproximativ 170 de milioane de euro).

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.