Un medicament eficient împotriva coronavirusului a fost dezvoltat de Fujifilm în Japonia

Autoritățile sanitare chineze au declarat că un nou medicament utilizat în Japonia pentru combaterea simptomelor gripei este eficient împotriva coronavirusului. Produsul a fost dezvoltat de Fujifilm care, după anunț, și-a văzut stocul suspendat din cauza unei tendințe ascendente, cu + 15,42% la Bursa de valori din Tokyo.

Studiile clinice asupra favipiravirului, substanța activă din medicamentul Avigan al Fujifilm, au dat „rezultate foarte bune” pentru tratarea Covid-19. Testele au fost efectuate la 340 de pacienți din Wuhan și Shenzhen.

Citește și Coronavirus, oamenii de știință din Australia au descoperit modul în care funcționează sistemul imunitar

“Are un grad ridicat de siguranță și este clar eficient în tratament”, a declarat Zhang Xinmin, șeful ministerului științific chinez. Pacienților cărora le-a fost administrat medicamentul au rezultat  negativ la Covid-19 în patru zile, comparativ cu o medie de 11 zile la alte medicamente. În plus, la examenul cu raze X, condițiile pulmonare s-au îmbunătățit în 91% din cazuri.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.