Un medic universitar a abuzat de 117 de studenti: universitatea a fost acuzata

Un medic universitar a abuzat de 117 de studenti: universitatea a fost acuzata

Rectorul și-a exprimat “regretul profund și scuzele sincere”, vorbind despre un “eșec grav” al instituției ”

Un doctor de la Universitatea din Ohio a abuzat cel puțin 177 de studenți de sex masculin timp de aproape două decenii. Acest lucru a fost dezvăluit printr-un raport al școlii, conform căruia oficialii universitari au fost conștienți de acțiunile sale de ani de zile și nu au făcut nimic pentru a-l opri. Dr. Richard Strauss, care s-a sinucis în 2005, a comis abuzurile în perioada 1979-1997. Aceste acuze  ar putea costa scump universitatea  pentru numeroasele procese din partea victimelor.

 

Prin publicarea raportului, rectorul statului Ohio, Michael Drake, și-a exprimat ” profundul regret și cele mai sincere scuze pentru fiecare persoană care a suferit abuzul lui Strauss”. Apoi a vorbit despre un “eșec grav” al instituției, mulțumindu-le victimlore pentru curajul lor.

 

Mulți dintre acuzatorii lui Strauss care au vorbit în mod public au afirmat că au fost pipăiți sau atinși în mod necorespunzător în timpul examenelor fizice,  sau au fost observați în vestiare. Mai mulți au mai spus anchetatorilor că au crezut că comportamentul lor este “domeniu public” și că antrenorii și alți medici a universității  știau acest lucru.

 

“Sperăm că acest raportul va obliga universitatea să-și asume responsabilitatea pentru faptul că nu și-a protejat proprii  studenți”, a declarat Steve Estey, avocatul unor foști studenți care au dat în judecată univesitatea : “Dacă refuză să-și asume această responsabilitate, vom continua procesele civile și vom aduce cazul in tribunal “.

 

Te-ar putea interesa și Nu-si doreste fiica nici in ruptul capului, un barbat si-a obligat sotia sa doarma pe jos, pe gresie

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe MondoNews24

Urmărește pagina noastră de Facebook

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.