Un medic specialist in fertilitate a folosit sperma lui si nu cea donatorilor: cel putin 49 de copii

Olanda, un medic specialist în fertilitate, și-a folosit sperma lui în locul donatorului: are cel puțin 49 de copii

Descoperirea a fost făcută datorită testelor ADN comandate de instanță

Fostul director al unei bănci de spermă din Olanda, care a murit în 2017, este tatăl biologic a 49 de copii născuți prin inseminare artificială. Acest lucru a fost anunțat de către Defence for Children, o organizație care reprezintă părinți și copii în centrul scandalului.

 

Jan Karbaat, medic și fost director al unei clinici de fertilizare, este suspectat că a folosit sămânța sa în locul celor ale donatorilor aleși de familii.

Rezultatele unei serii de teste ADN efectuate într-un spital din Nijmegen “au confirmat că 49 de copii sunt descendenți direcți” a lui Karbaat. Rezultatele confirmă suspiciunea gravă că Karbaat și-a folosit sperma  în clinică “,   a afirmat într-un comunicat organizația.

 

Scandalul a ajuns în centrul atenției în februarie, când o instanță olandeză a ordonat ca probele de ADN luate pe unele dintre bunurile personale ale lui Karbaat trebuiau să fie puse la dispoziția părinților și a copiilor lor.

 

Înainte de a muri la vârsta 89 de ani, Jan Karbaat a recunoscut că  ar fi avut în jur de șaizeci de copii în perioada  în care a lucrat în clinica care și-a închis porțile în 2009.  Avocații lor au raportat neconcordanțe în asemănările dintre părinți, copii și presupușii lor donatori: de exemplu, un copilul s-a născut cu ochi albaștri, deși mama a ales un donator cu ochi căprui; în alte cazuri, un băiat seamănă ca două picături de apă cu Kaarbat.

 

Judecătorii au declarat :

“Este un drept a fiecăruia de a-și cunoaște proprie origine. Este o chestiune de identitate și îi ajută pe fiecare individ să-și formeze propria personalitate”.

” Decizia judecătorilor de a autoriza un test de paternitate a pus dreptul copiilor înaintea celui al lui Karbaat și al familiei sale “, a comentat Iara de Witte de la organizația Defence for Children. “Acești copii pot acum să închidă un capitolu și să înceapă să se împace cu gândul că sunt descendenții lui Kaarbat”, a concluzionat  ea.

 

Te-ar putea interesa și Suprizele vieții: o femeie merge de urgență la spital cu dureri de stomac puternice, dar naște o fetiță

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe MondoNews24

Urmărește pagina noastră de Facebook

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.