Un medic și-a lipit fotografia pe halat : „Un zâmbet liniștitor poate face diferența”

Medicii care  se luptă cu coronavirusul poartă costume de protecți, măști și mănuși iar acest lucru împiedică adesea stabilire contactul vizual cu pacienții. De multe ori cei bolnavi au nevoie doar de o privire, de un zâmbet pentru a-i liniști, dar ceea ce este rău în această boală este și acesta, că nu li se poate oferi nici măcar un zâmbet. Cu toate acestea, un medic american a propus o soluție la această „problemă”.

Robertino Rodriguez, în vârstă de 36 de ani, este un specialist în terapie respiratorie de la Spitalul Scripps Mercy din San Diego, California. Pentru a le oferi pacienților săi o anumită căldură umană, a decis să-și  lipească pe costumul de protecție  o fotografie în care zâmbește astfel încât pacienții să-i poată vedea chipul și zâmbetul de pe buze: „Mi-a părut rău să stau în fața pacienților  cu fața acoperită de echipament personal de protecție. Un zâmbet liniștitor poate face mult pentru un pacient speriat. Așa că am făcut o ecuson laminat pe care am pus o fotografie de-a mea iar acum pacienții pot vedea un zâmbet liniștitor și reconfortant ”, a explicat medicul.

Coronavirus, fumătorii riscă de 14 ori mai mult: „Este un moment bun pentru a renunța”

Este un gest simplu care are ca scop unic să ofere o umanitate mai mare, un sentiment mai mare de apropiere și solidaritate pentru bolnavi într-un moment așa de dificil. Medicul a publicat imaginea pe rețelele de socializare iar acum ideea lui a fost deja replicată și de alți colegi. Și medicii din alte spitale din Statele Unite au început să-i urmeze exemplul.

medic

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.