Un medic din Mexic a suferit reacții extrem de grave după ce a primit vaccinul Pfizer

Mexicul a prezentat primul caz de reacție gravă din cauza vaccinului Pfizer împotriva coronavirusului. Un medic în vârstă de 32 de ani din statul Coahuila a suferit simptome de encefalomielită la aproximativ 30 de minute după ce a primit doza de vaccin Pfizer și BioNTech , a declarat Ministerului Sănătății. Doctorița a prezentat convulsii , erupții cutanate, scăderea forței musculare și dificultăți de respirație. Femeia a fost transferată la secția de terapie intensivă unde este tratată pentru o inflamație la nivelul creierului. Acesta este primul caz cunoscut de encefalită din Mexic derivat din administrarea antigenului.

Citește și : OMS: ”Covid este doar un clopoțel de alarmă”

Doctorița a fost vaccinată pe 30 decembrie la un spital al Institutului de securitate socială mexican (IMSS) din orașul Monclova (Coahuila), din cauza gravității simptomelor sale, a fost transferată la un sanatoriu specializat din statul Nuevo León. Ministerul Sănătății remarcă faptul că doctorița a avut antecedente de alergie la trimetoprim cu sulfametoxazol, un antibiotic utilizat în special pentru infecțiile tractului urinar.

„Tratamentul intensiv specializat pe bază de steroizi și anticonvulsivante va continua să reducă riscul de sechele”, a explicat guvernul mexican despre tratamentul pacientului grav bolnav.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.
Acest articol a fost verificat cu https://elpais.com/mexico/2021-01-02/una-doctora-en-mexico-sufre-reacciones-graves-tras-recibir-la-vacuna-de-pfizer
Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.