Un medic din Arizona anunță pe Twitter că paturile în terapia intensivă s-au epuizat: concediat

S-a întâmplat în Arizona. Un medic a informat cetățenii despre ceea ce se întâmpla în spitalul unde lucra, Centrul Medical Regional Yuma. Medicul, Cleavon Gilman.

Printr-un post pe Twitter a declarat că paturile din terapia intensivă din statul Arizona sunt ocupate.

Postarea sa, care datează din 22 noiembrie, a devenit virală în cel mai scurt timp, cu multe acțiuni și aprecieri. A doua zi, medicul a fost contactat de spitalul unde lucrează și a fost concediat.

medic Arizona

În timp ce spitalul explică faptul că a fost o neînțelegere, chiar și noul președinte al Statelor Unite Joe Biden l-a felicitat pe medic: „Suntem alături de tine”, a scris pe Twitter.

Citește și Coronavirus, China impune folosirea scutecelor în avion pentru a evita utilizarea băii

Gilman, un veteran al războiului din Irak, a lăsat New York-ul pentru a se muta împreună cu familia sa în Arizona, în iunie anul trecut, pentru a lupta cu un alt război pe linia frontului, cel împotriva coronavirusului, folosind adesea contul său de Twitter pentru a denunța inegalitățile în materie de sănătate. și să împărtășească povești care ar putea sensibiliza cetățenii. Pentru un ziar local, medicul a declarat:

Nu pot să tac,  peste 2 mii de oameni mor în fiecare zi. Ce fel de doctor aș fi? Ce fel de funcționar public aș fi? Nu pot trăi cu tăcerea pe care ei mi-o cer ”. În ceea ce privește concedierea, Gilman a explicat: „Mi-au spus că este din cauza tweet-urilor și nu mi-a venit să cred, pentru că sunt informații corecte pe care le-am postat pentru a informa cetățenii. Este o nedreptate gravă și nu mi se întâmplă doar mie”.

Spitalul în cauză a explicat însă, că nu l-a concediat pe medic: în Washington Post se preciza că medicul se va întoarce la camera de urgență în weekend.

Cattura 1mesaj spital

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse
Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.