Un medic bolnav de SIDA a infectat 90 de pacienti: 65 sunt copii

Un medic bolnav de SIDA a infectat 90 de pacienti: 65 sunt copii

Se crede că cel puțin 90 de persoane sunt infectate cu virusul HIV în Pakistan de către un medic care a folosit o seringă contaminată, au declarat astăzi oficialii locali.

 

Autoritățile au fost avertizate pentru prima dată săptămâna trecută după ce 18 copii dintr-un oraș aflat la periferia orașului Larkana au rezultat pozitiv la virusul HIV. Directorii Ministerului Sănătății au efectuat o examinare pe o scară mai largă în rândul persoanelor  și  au mai găsit alte zeci de persoane infectate.  Potrivit unei declarații din partea poliției ei au arestat un medic bolnav de SIDA:

 

“Mai mult de 90 de persoane, inclusiv 65 de copii, au rezultat pozitivi la virusul HIV”, a declarat pentru AFP Dr. Abdul Rehaman, un oficial de sănătate din Larkana. Un al doilea oficial a confirmat epidemia, deși a dat cifre ușor diferite.

Autoritățile locale au spus că au găsit de sursa de unde a pornit acestă epidemie: un medic ar fi infectat pacienții cu o siringă . Azra Pechuho, ministrul sănătății din provincia Sindh, a confirmat arestarea sa: “Chiar și  părinților copiilor infectați au fost testați, dar rezultatele lor sunt negative”.  Pakistanul este considerat o țară cu o prevalență scăzută a HIV, dar boala se extinde mai ales în rândul persoanelor dependente de droguri intravenoase, din cauza prostituției și a întoarcerea migranților din Golf.

 

Te-ar putea interesa și O fetita de un an a fost ucisa intr-un raid israelian

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe MondoNews24

Urmărește pagina noastră de Facebook

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.