Un medic alergic la fructe de mare a dezvoltat o reacție la vaccinul Moderna: este primul caz

După mai multe cazuri de reacții alergice severe la vaccinul anti-COVID Pfizer-BionTech “BNT162b2”, a fost primul caz – în afara studiilor clinice – chiar și pentru vaccinul mRNA-1273 Moderna. S-a întâmplat pentru prima dată în Statele Unite. Un medic oncolog a primit vaccinul de la compania farmaceutică din Massachusetts în ajunul Crăciunului.

Medicul a observat o reacție evidentă la vaccin la scurt timp după administrarea acestuia care a necesitat spitalizare.

După ce am primit vaccinul, am avut un atac de tahicardie și tensiunea mi-a scăzut brusc. Am crezut imediat că este vorba de  anxietate, pentru că m-am îngrijorat după ce am auzit despre reacțiile la vaccinul Pfizer în SUA, în special în rândul celor care sunt alergici la fructe de mare ca mine ”, a spus Sadrzadeh pentru CNN.

Citește și Germania, câte 5 doze de vaccin injectate din greșeală la 8 angajați ai unui azil de bătrâni

I s-a administrat un medicament împotriva alergiei  pentru a evita șocul anafilactic. După o noapte în camera de urgență, medicul a fost externat și se simte bine.

Deși au existat alte cazuri de alergii la vaccinul Pfizer,  pentru Moderna, acesta este primul caz înregistrat. Substanța din vaccin responsabil de reacțiile alergice este încă necunoscută.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.