Un grup de teroriști islamiști au ucis 52 de persoane în Mozambic

Pe 7 aprilie, o organizație islamistă din Mozambic a ucis 52 de persoane care au refuzat să se alăture grupului. Știrea a fost lansată marți de poliția locală. Masacrul a avut loc în satul Xitaxi, din districtul nordic Muidumbe.

În ultimele săptămâni, mai multe grupări ale miliției armate au intensificat atacurile în încercarea de a stabili un califat islamist în regiune, bogat în petrol. Au ocupat clădiri guvernamentale și au blocat drumuri în toată provincia Cabo Delgado, cea mai nordică a țării și una dintre cele mai afectat de atacurile islamiste. În ultimii doi ani, cel puțin 900 de persoane au murit în urma unor astfel de atacuri, potrivit ONG Armed Conflict Location & Event Data Project (Acled).

Majoritatea atacurilor au fost revendicate de grupul cunoscut internațional ca provincie Africa Centrală a Statului Islamic (ISCAP) și local ca Al Shabaab (nu trebuie confundat cu organizația teroristă omonimă care operează în Somalia) . Primul atac datează din 2017, în anul următor grupul a devenit un afiliat al Statului Islamic (ISIS).

Coronavirus, teza conspirației: „Totul era pregătit pentru implantarea microcipurilor, Bill Gates știa totul”

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.