Un alt abuz împotriva popoarelor indigene: un ghid spiritual Maya a fost torturat și ars de viu

Un ghid spiritual Maya a fost răpit, torturat și ucis în weekend de un grup de bărbați. Patru dintre ei au fost arestați în timp ce alții trei sunt la fugă.

Domingo Choc Che, în vârstă de 55 de ani, expert în medicina tradițională pe bază de plante și deja colaborator al cercetătorilor europeni ( de la Universitatea din Zurich), a fost răpit sâmbătă seara, sub acuzația de organizarea unui ritual pe un mormânt al familiei, scrie The Guardian. Acuzat de vrăjitorie, timp de zece ore bărbatul a fost torturat, bătut și dat foc duminică dimineață. Ultimele momente ale vieții sale au fost filmate într-un videoclip.

Domingo Choc Che, de 56 de ani , cunoscut pur și simplu sub numele de Abuelo Domingo sau Tata Mingo , a fost un specialist în medicina tradițională maya, un herbalist și un adevărat ghid spiritual pentru poporul său.

El a colaborat în prezent la un proiect farmaceutic al University College London (UCL), dar de-a lungul anilor au fost multe alte contribuții pentru a păstra cultura oamenilor săi în domeniul medicinei naturale.

Covid și grupurile de sânge. Iată care grup de sanguin riscă mai puțin

Cu câteva zile în urmă, însă, un grup de oameni din San Luis Petén din Guatemala l-au atacat pe cercetător și după ce l-au acuzat că a practicat vrăjitorie (au spus că a provocat moartea unui membru al comunității cu medicamente) l-au dat în foc.

Un video groaznic de 28 de secunde (pe care nu îl publicăm pentru că este într-adevăr șocant, dar dacă vrei, îl poți vedea AICI ) arată Abuelo Domingo traversând un câmp în timp ce flăcările îi înfășoară trupul. Mai spectatori, inclusiv familii cu copii, au urmărit sau înregistrat scena groaznică.

Crima a stârnit o revoltă profundă chiar și în afara granițelor Guatemalei. „De mult timp există rasism și discriminare față de populația maya. Ei nu respectă viziunea noastră despre lume și spiritualitatea noastră “, a spus Jose Che, secretarul asociației naționale a consiliului ghidurilor spirituale.

Episodul scoate la iveală violența și abuzurile comise împotriva populației indigene în cei 36 de ani ai războiului civil care a însângerat Guatemala din 1960 până în 1996.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter,  Instragram și Odnoklassniki

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.